Za obnovu škola u Vojvodini 76 miliona dinara

VIDEO K9: Ugovori o finansiranju i sufinansiranju radova na rekonstrukciji 14 osnovnih i 7 srednjih škola u Vojvodini danas su dodeljeni u zgradi Pokrajinske vlade.

0
12

Ugovori o finansiranju i sufinansiranju rekonstrukcije, adaptacije, sanacije, investicionog i tekućeg održavanja objekata dvadeset jedne škole u Vojvodini, vredni 76 miliona dinara, danas su u zgradi Pokrajinske vlade uručeni predstavnicima ovih obrazovnih ustanova. Od tog iznosa je 57,6 miliona dinara opredeljeno za radove na obnovi i održavanju 14 osnovnih škola, a 18,4 miliona dinara za sanaciju sedam srednjih škola.

„Učinili smo značajne korake kako bismo osnažili kapacitete škola, realizovali velike investicije i pomogli zaposlenima povećanjem plata“, rekao je Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade.

Inicijativu za projekat sveobuhvatnog ulaganja u školske i predškolske ustanove pokrenuo je, prema rečima Mirovića, predsednik Srbije pre šest godina, tokom kojih je Pokrajinska vladaizdvajala znatna sredstva kako bi se došlo do svake škole u Vojvodini.

„Nastavljamo sa ulaganjem u obrazovne ustanove kako bismo svoj deci i zaposlenima obezbedili što bolje uslove za učenje i rad. Nastavićemo da obezbeđujemo sredstva za tu namenu u budžetu za narednu godinu, koja će biti znatno uvećana“, kazao je Mirović.

Prema njegovim rečima, u planu je izgradnja nove, moderne škole u Novom Sadu, dok su u Sefkerinu i Pećincima u toku radovi na izgradnji vrtića.

Sredstva su, između ostalog, opredeljena za sanaciju dela zgrade i krova Poljoprivredne škole sa domom učenika u Futogu, za investiciono održavanje zgrade OŠ „Šeh Karolj“ u Adi, ugradnju podizne platforme za prevoz osoba u invalidskim kolicima u ŠOSO „Bratstvo“ u Bečeju, kao i za sanaciju i održavanje mokrih čvorova u osnovnim školama u Bečeju, Beloj Crkvi, Stanišiću, Novom Sadu, Laćarku, Golubincima, Subotici, kao i u šest srednjih škola.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.