Za novu saobraćajnicu u industrijskoj zoni u Zrenjaninu – 66 miliona dinara

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura potpisali su danas u tom gradu ugovor o sufinansiranju projekta za izgradnju saobraćajnice sa pratećom infrastrukturom u radnoj zoni „Jugoistok II B”.

0
29

Ukupna vrednost projekta iznosi 89,5 miliona dinara. Pokrajinska vlada je za ovu namenu opredelila 66 miliona, dok će ostatak sredstava obezbediti Grad Zrenjanin.

„Opremanje industrijske zone u Zrenjaninu omogućava dolazak domaćih i stranih investitora koji će primeniti savremene tehnologije i znanja, ali i unaprediti poslovni ambijent i povećati konkurentnost i zaposlenost u srednjem Banatu”, poručio je Sofić.

On je podsetio na to da ovaj grad uskoro dobija i auto-put ka Beogradu i Novom Sadu, čime postaje znatno privlačniji za nove velike investitore, a dobro opremljena industrijska zona igra važnu ulogu u tome.

Kako ističe gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, već tokom pripreme projekta dva poslovna subjekta izrazila su nameru da investiraju u ovom delu radne zone.

Reč je o firmi iz Zrenjanina koja planira izgradnju skladišta, poslovnog prostora i samouslužnih perionica. Druga zainteresovana firma, koja je takođe iz Zrenjanina, bavi se trgovinom opremom i hranom za kućne ljubimce, a u planu je povećanje poslovnih kapaciteta i širenje na strana tržišta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.