Za nepristrasno ocenjivanje policijskih službenika

VIDEO K9: Od 14. marta počeće sa primenom Uredba o ocenjivanju policijskih službenika i drugih zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova, koju je usvojila Vlada Republike Srbije. Ovom uredbom se uvodi savremeni model ocenjivanja, zasnovan na bazičnim kompetencijama zaposlenih i rezultatima rada, koji se različito vrednuju za izvršilačka i rukovodilačka radna mesta, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

0
421

Uredbom Vlade Srbije koja će početi da se primenjuje od utorka su propisani elementi sistema za ocenjivanje zaposlenih, merila za ocenjivanje i način ocenjivanja.

U odnosu na prethodni način ocenjivanja, sadašnji model podrazumeva ocenjivanje u dva ciklusa sa jednom zaključnom godišnjom ocenom, što ukazuje da će ocenjivači kontinuirano pratiti napredak i rezultate rada zaposlenih, smatraju u Ministarstvu.

Za razliku od dosadašnjeg načina ocenjivanja, koji je predviđao da po prigovoru na ocenu rada zaposlenog odlučuje rukovodilac organa, novi model ocenjivanja uvodi kontrolora, koji ima korektivnu ulogu u postupku ocenjivanja, kao i Komisiju za preispitivanje zaključne ocene rada, koja postupa po zahtevu zaposlenog koji nije zadovoljan ocenom, čime se podstiče nepristrasnost ocenjivača.

Novi model ocenjivanja pratiće i softverska aplikacija, kojom će dodatno biti obezbeđena automatizacija i subjektivni uticaj na ocenu biti sveden na minimalnu meru.

Imajući u vidu da je ocenjivanje jedan od preduslova za karijerno napredovanje u Ministarstvu unutrašnjih poslova, posebna pažnja biće posvećena upoznavanju svih zaposlenih sa novim procedurama, kao i edukaciji ocenjivača.

Uredbom o ocenjivanju policijskih službenika i drugih zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova, kako je navedeno, potvrđuje se reformski pravac Ministarstva u oblasti upravljanja ljudskim resursima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.