Za navodnjavanje u APV još 659 miliona dinara

  VIDEO K9: U Vojvodinu stiže nova oprema za navodnjavanje vredna 659 miliona dinara kroz projekte poljoprivrednih gazdinstava kojima su danas uručeni ugovori o sufinansiranju po konkursu resornog pokrajinskog sekretarijata.

  0
  23

  Vlasnicima poljoprivrednih gazdinstava danas su uručeni ugovori po konkursu za sufinansiranje nabavke opreme i sistema za navodnjavanje, čijom će realizacijom, kako je rečeno, biti stvoreni uslovi za navodnjavanje dodatnih više od 3.500 hektara poljoprivrednog zemljišta.

  Potpisano 675 ugovora, čija je ukupna vrednost 659 miliona dinara, od čega je Pokrajinska vlada obezbedila 370 miliona dinara, a ostatak poljoprivredna gazdinstva.

  Kako je naveo predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, tim sredstvima je sufinansirana nabavka 430 tifona, preko 2.000 pumpi i agregata, 90 solarnih sistema za navodnjavanje i 68 savremenih sistema za navodnjavanje tipa „rendžer“ i „pivot“.

  U istom periodu je, dodaje on, u izgradnju i rekonstrukciju regionalnih i dvonamenskih sistema za navodnjavanje, finansiranih iz takozvanog Abu Dabi razvojnog fonda, u Vojvodini je u ovu oblast uloženo oko 65 miliona dolara, čime su stvoreni preduslovi za još bolju iskorišćenost vodnih resusa i veće prinose na poljoprivrednim gazdinstvima.

  Pokrajinski sekretar za poljioprivredu Čedomir Božić je naglasio da je na ovaj konkurs stiglo 748 prijava, od kojih je odobreno više od 90% što, prema njegovim rečima, pokazuje uspešnost samog konkursa, ali je i dokaz da je on neophodan i u narednim godinama.

  POSTAVI ODGOVOR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.