Za kvalitetniji život u Veterniku i Adicama

VIDEO K9: Novi vrtić Predškolske ustanove Radosno detinjstvo u Adicama u oktobru otvara vrata za najmlađe sugrađane, rekao je gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić koji je danas obišao Veternik i Adice.

0
163

Radove na izgradnji vodovodne  i kanalizacione mreže, sliv severno od Ulice Devet Jugovića sa crpnom stanicom u naselju Veternik, kao i radove na izgradnji novog vrtića PU „Radosno detinjstvo“ u Adicama, koji će biti završen do oktobra, obišao je danas Gradonačelnik Novog Sada, Milan Đurić.

Novi vrtić u Adicama moći će da pohađa 250 mališana, a na površini od 2.200 m2 imaće 11 soba, tri kancelarije za vaspitače, fiskulturnu salu i ostale neophodne prostorije, a vrednost čitave investicije je 490 miliona dinara.

Đurić je podsetio da na području grada u ovom trenutku ima 17.360 mališana koji idu u državne vrtiće potpuno besplatno, a kada je reč o privatnim, naveo je da se već od 25. jula na sednici Skupštine Novog Sada očekuje usvajanje rebalansa budžeta, kojim su predviđena povećana sredstva, kao i broj dece koje grad subvencioniše za 100, pa će to biti 3.800 dece koja idu u privatna zabavišta, što će, kako je naglasio, svakako pozitivno uticati na smanjenje liste čekanja.

Đurić se potom osvrnuo na stanje u vezi sa izgradnjom oko 3,5 km vodovodne i kanalizacione infrastrukture u Veterniku, nakon čega će uslediti asfaltiranje osam ulica u ovom naselju.

Gradonačelnik je posetio i MZ „Adice“, kao  i porodično domaćinstvo porodice Ljubana Korice u Veterniku, gde se u razgovoru s meštanima upoznao sa tekućim problemima meštana, a posetio je i FK „Prof. Bolesnikov“ u Adicama.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.