Za kvalitetnije životno okruženje

VIDEO K9: Građani moraju biti uključeni u kreiranje politika zaštite životne sredine kako bi u svom interesu učestvovali u stvaranju ravnoteže između ekonomskog interesa i poboljšanja kvaliteta uslova u kojima žive, smatraju Inženjeri zaštite životne sredine iz Novog Sada.

0
76

Kampanju za veće učešće građanki i građana u kreiranje politika zaštite životne sredine u Novom Sadu Inženjeri zaštite životne sredine pokrenuli su, kako kažu, sa željom da motiviše sugrađane i sugrađanke da se aktivno uključe u kreiranje politika zaštite životne sredine.

Zdravu životnu sredinu nam niko neće pokloniti, istakao je Igor Jezdimirović, predsednik ovog Udruženje, naročito zbog toga što je ona često u direktnom sukobu sa ostvarivanjem ekonomskih interesa.

Građani stoga moraju da se uključe u kreiranje politika zaštite životne sredine kako bi učestvovali u balansiranju između ekonomskog interesa i poboljšanja kvaliteta uslova u kojima žive.

On je dodao i da sadašnja praksa naplaćivanja niske mandatne kazne ide na ruku zagađivačima kojima je jeftinije da plate kaznu nego da ulože u sprovođenje mera zaštite. Stoga država mora da uspostavi takvo funkcionisanj esistema u kojem se nikome neće isplatiti da da zagađuje životnu sredinu, zaključio je Jezdimirović.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.