Za intenzivno bavljenje poljoprivredom još 153 miliona dinara

Nosiocima registrovanih poljoprivrednih gazdinstava uručeno je danas 228 ugovora za koje su, na dva konkursa Sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, obezbeđena bespovratna sredstva u visini blizu 153 miliona dinara namenjenih intenzivnoj poljoprivrednoj proizvodnji.

0
442

Ukupna vrednost investicija iznosi oko 270 miliona dinara, a Pokrajina je učestvovala sa 57 odsto od ukupnih sredstava.

Resorni sekretar, mr Vuk Radojević, ukazao je da postoji značajno interesovanje vojvođanskih poljoprivrednika za nabavku sistema za navodnjavanje i da će rebalansom pokrajinskog budzeta u junu biti opredeljena nova finansijska sredstva za ove potrebe.

On je podsetio da je novac u okviru prvog konkursa, gde je potpisano 199 ugovora, namenjen sufinansiranju nabavke opreme i sistema za navodnjavanje i opreme za poboljšanje vodnog, vazdušnog i toplotnog režima biljaka.

Ukupna vrednost investicija koja je u 2018. godini uložena u sisteme za navodnjavanje, zajedno sa današnjim, trećom po redu, iznosi oko 518 miliona dinara, od čega je Pokrajina obezbedila oko 267 miliona dinara.

Ovim investicijama će biti obezbeđeno novih blizu 2.000 hektara pod sistemima za navodnjavanje.

U okviru drugog konkursa, namenjenom dodeli bespovratnih sredstava za opremanje stočarskih farmi u AP Vojvodini u 2018. godini, potpisano je 29 ugovora. Najviše ugovora, ukupno 10, namenjeno je za opremanje svinjarskih farmi, šest ugovara za opremanje govedarskih farmi i osam ugovora za nabavku opreme namenjene u pripremi stočne hrane. Ukupna vrednost ove investicije, kako je Radojević naveo, iznosi oko 69 miliona dinara, od čega je Pokrajina obezbedila bespovratna sredstva u visini blizu 45 miliona dinara.

Ukupna vrednost investicije u ovu oblast, kako je Radojević naveo, u ovoj godini je na nivou od 77 miliona dinara, u čemu je Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu učestvovao sa 50 miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.