Za i protiv naplate parkinga

VIDEO K9: Prvog januara ove godine Gradska uprava za saobraćaj je donela rešenje kojim je deo Gagarinove ulice stavljen pod naplatu, a na inicijativu određenog broja građana koji žive u ovoj ulici. Oni koji ne žele da plaćaju parking, počeli su da se parkiraju na drugim mestima, te je, prema rečima predsednika Saveta Mesne zajednice Omladinski pokret, u ovom delu grada parkiranje haotično.

0
688

Stanovnici dela dela Bulevara oslobođenja kod broja 2 imali su velikih problema sa parkingom, jer kako navode u razgovoru za Kanal 9, teško su nalazili parking mesto zbog drugih automobila koji su se na ovom mestu parkirali.

Zato su tražili od Parking servisa da uvede reda u ovom delu grada.

“Mi smo imali non-stop problem, ljudi parkiraju, idu na posao, kamioni se tu parkiraju, tražili smo parking mesto po dva-tri bloka udaljeno odavde. Uglavnom, stanari su pisali peticiju zajedno samnom i još nekim skupštinama, da ovde krene naplata parkinga, da bi mi mogli jednostavno da nađemo parking. Jer smo mi tu morali da vijamo parking da se domunđavamo kako će ko da parkira, da bismo, jednstavn,o stali ispered svoje zgrade”, rekao je Dušan Milankov, predsednik skupštine stanara.

Milankov kaže da je ubrzo nakon uvođenja naplate parkinga, od ostalih skupština stanara dobio pisma u kojima se navodi da se stanovnici ovog kvarta ne slažu sa ovom odlukom. Zbog naplate parkinga u ovom delu grada, koja je, sa jedne strane, uvedena jer su građani to tražili, brojni građani svakodnevno se žale Mesnoj zajednici Omladinski pokret tražeći da se naplata parkinga ukine.

“Rešenje je da prvo, za početak, sednemo, vidimo koje su potrebe tih građana, koje su potrebe ostalih stanovnika ovog kvarta i da zajedno pronađmo rešenje. Ja razumem da se oni drže nekih svojih odluka, pravilnika, onako kako to funkcioniše u celom gradu, ali koliko se ja sećam, u celom gradu mi imamo problem kada se nešto dovede pod naplatu, jer onda ovi okolo imaju problem, jer se svi ostali stanari parkiraju tu”, naveo je Marko Mirković, predsednik Saveta MZ Omladinski pokret.

Problem je i u tome što, kako kaže Mirković, stanari pojedinih zgrada tvrde da Parking servis nema pravo da naplati parkiranje na onim mestima koja su stanari, kako navodi, platili prilikom kupovine stana, te sada taj parking smatraju sopstvenim vlasništvom, a ne vlasništvom grada.

Kako su objasnili, problem sa naplatom parkiga imaju i oni stanari koji imaju svoja vozila registrovana na ime porodičnih firmi, kojima je sada onemogućeno parkiranje ispred svojih ulaza na ovim parkinzima, odnosno, podležu naplati parkinga ispred svojih domova, a JKP Parking servis za takve slučajeve nudi zlatnu parking kartu koja košta više od 70.000 dinara na godišnjem nivou.

U Mesnoj zajendici Omladinski pokret kažu da problem nije nerešiv, samo ako ima volje sa obe strane.

“Pa, mi imamo sad, ako je talas tako napravljen, da sad jedni imaju naplatu, a drugi nemaju. Po meni je rešenje da sa svi podvedu pod naplatu”, kazao je Mirković.

Mirković smatra i da je pre uvođenja naplate parkiranja trebalo da Gradska uprava obavesti mesnu zajednicu, te da bi situacija tada možda bila drugačija.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.