Za ekološku edukaciju građana

VIDEO K9: Na današnjoj sednici Saveta za zaštitu životne sredine razmotren je Izveštaj o realizaciji Programa korišćenja sredstava Budžetskog fonda za zaštitu životne sredine za 2016. godinu.

0
293

Program korišćenja sredstava budžetskog fonda za zaštitu životne sredine za 2016. godinu koncipiran je na bazi planiranih prihoda od 255.630.000 dinara, opredeljenih Odlukom o budžetu Grada Novog Sada za 2016. godinu.

Na predlog budžeta članovi Saveta nisu imali primedbe i većinom glasova usvojen je.

“Ono što jesmo raspravljali na ovom Savetu jeste da kako i na koji način poboljšamo kvalitet naše životne sredine, a samim tim i da ne ugrozimo naše zdravlje, jer je sve to povezano, jeste da edukujemo naše građane. Da pokušamo da probudimo kod njih svest i savest da jednostavno moraju voditi više računa, ne samo zbog njih nego, uopšte, zbog opstanka planete zemlje. To je najbrži i najjednostavniji cilj. Jer kada bi uklanjali deponije, često se dešava da opet na istom mestu se stvori nova deponija”, navela je Ivana Vujasin, predsednica Saveta za zaštitu životne sredine.

Predsednica saveta kaže da je rešenje da se edukuju ljudi, jer bi na taj način trebalo da se stigne do cilja i da građani postanu svesni da nije rešenje praviti nove deponije, nego odlagati smeće kako je to uređeno sistemom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.