Za cveće najvažnija plodna zemlja

VIDEO K9: Na platou ispred SPENS-a, u aprilu i maju, biće odžane Cvetne pijace, na kojima će građani moći da pronađu sve što im je potrebno za uređenje bašta i balkona. Ekipa Kanala 9 posetila je Cvetnu pijacu i prikupila nekoliko saveta za uspešno održavanje cveća.

0
606

Prva Cvetna pijaca održana je petak i subotu, a naredna je zakazana za 21. i 22. april. I ove godine građani po povoljnim cenama mogu da nađu veliki izbor cveća, sadnica i opreme za hortikulturu, ali i meda i poneki ukras kojim će ukrasiti domove.

“Sad trenutno što se nalazi na cvetnim pijacama, za rasađivanje balkona i bašta, muškatla je aktivna. Imamo viseće, imamo stajaće muškatle. Dupli cvet, retki cvet, poznata kaliopa, koja je jedna od najvećih muškatli, najlepših, zaista ima lepih boja, krupan cvet, ona podnosi jako sunce. Kakva su nam leta, najbolje je i rasađivati muškatlu, zato što podnosi jako sunce, niske temperature, promene vremena, vetrove, nema nikakvih oštećenja cvetova i zaista je za saksiju, za balkone, za baštice, za bilo kakvu sadnju najbolje”, rekla je Dragana Lazin, izlagačica iz Kaća.

Za sitnu rasadu, Lazin preporučuje begonije, salvije, kadife, ali i začinske biljke, koje izuzetno lepo izgledaju kada se kombinuju sa cvetnicama.

“Jako je bitno da se sada ne prezaliva, zato što još uvek nisu vrućine i ne isparava vlaga iz saksije. Prihranjuje se jednom nedeljno u ovom periodu. U letnjem periodu se prihranjuje i dva tri puta nedeljno, jer biljkama je potrebna hrana kada je toplo i kada zahteva malo veću negu. Što se tiče zemlje, isto da napomenem da je jako bitno staviti kvalitetnu zemlju”, navela je Lazin.

Cvećari kažu da je bolje staviti lošu biljku u dobru zemlju, nego dobru biljku u lošu zemlju. Uslovi da bašta i balkon procvetaju jesu dobra nega, dobra zemlja i kvalitetna biljka.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.