Za čistiji Šodroš i Ribarac

VIDEO K9: Povodom Svetskog dana zaštite životne sredine, nekoliko ekoloških organizacija sutra zajednički organizuju akciju čišćenja Šodroš plaže i Ribarskog ostrva.

0
406

Organizatori čišćenja popularnih plaža u Novom Sadu povodom Svetskog dana zaštite životne sredine za sutrašnju ekološku akciju obezbedili džakove, dok bi rukavice učesnici sami trebalo da ponesu.

“U poslednje vreme je masovni dolazak građana Novog Sada na reke i primetili smo da i na Ribarcu i na Šodrošu ima veliki broj zagađivača i da treba da se ovaj deo ipak uredi i ostavi onako kako treba, bar što se mog mišljenja tiče, svako ko dođe u prirodu treba za sobom da ponese, to praktikujemo i na našim akcijama”, rekao je Strahinja Marjanović iz Planinarsko-rekreativne sekcija FTN.

Cilj ove akcije je, kako je istakao, da se kroz druženje i aktivizam, u laganoj šetnji, sakupi sav otpad i smeće i time skrene pažnja javnosti o brizi i zaštiti životne sredine.

“JCI se priključio ovoj ekološkoj akciji, jer za sam Svetski dan čiščenja treba da animiramo ljude i da prosto promovišemo tu svoju aktivnost koja će se održati 15. septembra 2018. godine”, navela je Milica Vidović, iz Organizacije JCI Novi Sad.

Organizatori akcije su Planinarsko-rekreativna sekcija Fakulteta tehničkih nauka, Klub ljubitelja biciklizma ”Eko Kurir” i ogranak međunarodne organizacije ”JCI Novi Sad”. Okupljanje članova ovih organizacija i volontera zakazano je za sutra u 17 časova na Šodroš plaži.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.