“Za čistije i zelenije škole u Vojvodini”

VIDEO K9: Protokol o saradni za učešće u programu „Za čistije i zelenije škole“ za novi 14. ciklus po redu potpisalo je juče devet partnerra. U programu učestvuju deca i učenici sa svojim vaspitačima, učiteljima i nastavnicima, a cilj je podizanje svesti i lične brige o životnoj sredini, a najbolji među njima budu i nagrađeni.

0
62

Uspešna realizacija programa „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“ i u novom, 14. ciklusu, predviđena je Protokolom o saradnji između devet partnera potpisanim juče u Novom Sadu.

Program se realizuje u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama nizom aktivnosti, kroz kreativne radionice, uređenje i ozelenjavanje vrtića i škola, prikupljanje sekundarnih sirovina i učenje o recikliranju i kompostiranju, organizovanje ekoloških kutaka i sekcija. U programu učestvuju deca i učenici sa svojim vaspitačima, učiteljima i nastavnicima, a cilj je podizanje svesti i lične brige o životnoj sredini.

Nakon javnog poziva, već u januaru slede prijave učesnika u ovogodišnjem programu „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“

Proteklih godina se na javni poziv za učešće u programu odazvalo više od 75 odsto vaspitno-obrazovnih ustanova u Vojvodini, koje su imale mogućnost da doprinesu razvijanju aktivnih metoda učenja u oblasti zaštite životne sredine. Svake godine se tokom programa uključi između 800 i 1.200 mališana.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.