“Za čistije i zelenije škole u Vojvodini”

VIDEO K9: Završna svečanost u okviru godišnjeg ciklusa programa "Za čistije i zelenije škole u Vojvodini" održana je u petak u zgradi Pokrajinske vlade kada su i dodeljene nagrade predstavnicima 46 vaspitno-obrazovnih ustanova sa teritorije Vojvodine.

0
34

Program “Za čistije i zelenije škole u Vojvodini” pokrenuli su pre 13 godina Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, u saradnji sa Pokretom gorana Vojvodine, sa namerom da u vrtićima, školama i lokalnim zajednicama širom Vojvodine podignu svest i ličnu odgovornost za brigu o životnoj sredini.

U ovom danas projektu učestvuje ukupno devet partnera, šest pokrajinskih sekretarijata, Gradska uprava za zaštitu životne sredine Novog Sada, JP “Vojvodinašume” i Pokret gorana Vojvodine.

Od 86 vojvođanskih vaspitno-obrazovnih ustanova koje su ove godine učestvovale u programu, nagrade su uručene predstavnicima 46 najuspešnijih. Na ceremoniji je nagrađeno je i 7 nastavnika, odnosno, vaspitača koji uspešno učestvuju u programu „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini” od početka njegove realizacije. Nagrade za najuspešnije u ovom programu su jednodnevni izleti u zaštićenim područjima u Vojvodini, obilazak Sremskih Karlovaca kao i seminari za nastavnike.

Pomenimo i da je JP Vojvodinašume“ nagradilo 14 vaspitno-obrazovnih ustanova koje će imati priliku da posete zaštićena područja kojima upravlja ovo preduzeće, Obedsku baru, Gornje Podunavlje, Deliblatsku peščaru i Koviljsko-petrovaradinski rit, koja će, uz učešće u priigodnim radionicama, obići đaci škola iz Novog Kneževca, Sremske Mitrovice, Sajana, Melenaca, Zrenjanina, Novog Slankamena, Mačvanske Mitrovice, Platičeva, Rume, Novog Sada, Čoke, Kikinde i Stare Pazove.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.