Za čistije i zelenije škole u Vojvodini

VIDEO K9: Protokol o saradnji na realizaciji programa „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini” potpisan je juče u Skupštini Vojvodine. Ovaj program pokrenut je pre 12 godina, a danas broji ukupno devet partnera.

0
129

Protokol o saradnji na realizaciji Programa “Za čistije i zelenije škole u Vojvodini” za školsku 2020/2021. godinu potpisali su predstavnici šest pokrajinskih sekretarijata , Grada Novog Sada, JP “Vojvodinašume” i Pokreta gorana Vojvodine.

Pokrajinski sekretarijati uključeni u sprovođenje ovog programa su Sekretarijet za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, Sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine, zatim za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, za privredu i turizam, a od ove godine i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu.

Ovom prilikom je rečeno da zbog pandemije nije bila moguća organizacija potpisivanja Protokola u uobičajenom periodu, odnosno u decembru, a da im sada preostaje da iz dostavljenih izveštaja aktivnosti škola koje su učestvovale u programu vide ko je bio najbolji i čiji će trud biti nagrađen.

Program pod nazivom „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini” pokrenuo je Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine 2009. godine.

Cilj mu je podizanje svesti i lične odgovornosti za brigu o životnoj sredini u vaspitno-obrazovnim ustanovama i lokalnim zajednicama na teritoriji Vojvodine, a doprinosi i tome da deca i učenici budu prepoznati kao ključni činioci promena i kao snaga budućnosti u oblasti životne sredine i održivog razvoja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.