Za čistije i zelenije škole i u 2024.

VIDEO K9: Program "Za čistije i zelenije škole u Vojvodini" biće nastavljen i ove godine. U Pokrajinskoj vladi potpisan je Protokol o saradnji s partnerima na ovom projektu.

0
16

Protokol o saradnji u vezi sa realizacijom programa “Za čistije i zelenije škole u Vojvodini”, čiji je cilj podizanje svesti i lične odgovornost za brigu o životnoj sredini u vaspitno-obrazovnim ustanovama i lokalnim zajednicama na teritoriji Vojvodine potpisan je danas u zgradi Pokrajinske vlade.

Protokol su potpisali dosadašnji partneri –  pokrajinski sekretarijati za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, za urbanizam i zaštitu životne sredine, za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo te sekretarijat za privredu i turizam, kao i Gradska uprava za zaštitu životne sredine Novog Sada, JP „Vojvodinašumeˮ i Pokret gorana Vojvodine. Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine, kao koordinator programa, ove godine je potpisao i pojedinačne sporazume o saradnji sa svih 45 jedinica lokalne samouprave u AP Vojvodini, sa ciljem nagrađivanja još većeg broja dece i vaspitno-obrazovnih ustanova.

Podsekretarka Tabak je istakla da će gradovi i opštine organizovati prevoz na izlete za vaspitno-obrazovne ustanove koje budu nagrađene u ovom ciklusu i najavila da će uskoro zaživeti i ekološki bioskop.
Program „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“ realizuje se već 15 godina i u njemu je do sada učestvovalo preko 600 vaspitno-obrazovnih ustanova kroz različite aktivnosti kao što su edukativne i kreativne radionice, uređenje i ozelenjavanje ustanova, prikupljanje sekundarnih sirovina, uvođenje novih koncepata ekološke edukacije (eko-kutak, ekološki časopisi, biološke/ekološke sekcije), kao i uvođenje novih metoda učenja u oblasti zaštite životne sredine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.