Za bezbedniji saobraćaj u Petrovaradinu

VIDEO K9: Građani Petrovaradina okupili su se juče u Bloku osam kako bi skrenuli pažnju na višegodišnji problem nebezbednog saobraćaja u ovom mestu.

0
166

Oko 300 stanovnika Petrovaradina prisustvovalo je jučerašnjom skupu u Bloku 8 kako bi nadležnima, ali i građanima skrenuli pažnju na opsnost u saobraćaju koja je već godinama prisutna u ovom mestu.

Kako je istakla organizatorka ovog skupa Milica Mihajlović, pogibija 21-godišnje devojke u Preradovićevoj ulici, koja se dogodila početkom meseca, kao i sve prethodne saobraćajne nezgode koje su imale tragičan ishod, povod su izlaska ljudi na ulicu.

Na sastancima kojima su prisustvovali predstavnici građana Petrovaradina, navela je Mihajlović, nadležni iz Gradskog veća i policije obećali su da će do novembra, kako su rekli, neke krupnije stvari biti rešene.

Juče ujutro su, na dan zakazanog skupa, radnici počeli da farbaju pešački prelaz u Preradovićevoj u blizini mesta održavanja okupljanja.

Pored novoofarbanog pešačkog prelaza, postavljene su i vibracione trake koje su jedno od sredstava za usporavanje saobraćaja, a naša ekipa i danas je zatekla radnike na istom mestu.

Pored bolje signalizacije i usporavanja saobraćaja, jedan od najznačajnijih zahteva koje su izneli sami organizatori protesta, jeste i postavljanje novog semafora.

Motiv skupa je takođe bio, kaže Mihajlović i da se sami građani više aktiviraju i da, ne čekajući nadležne da se pokrenu, sami nešto učine za bolji i bezbedniji život u Petrovaradinu, a prvenstveno, što se tiče ovog probelma, da poštuju kulturu u saobraćaju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.