Za aktivno treće doba

VIDEO K9: Kako naši stariji sugrađani ne bi dane provodili sami, klubovi Gerontološkog centra Novi Sad za starija i odrasla lica ispunjavaju dane svojim članovima raznim aktivnostima, ali vode računa i o njihovom zdravlju.

0
1087

U sastavu Gerontološkog centra “Novi Sad” deluje 16 Klubova, a član može biti svaka osoba trećeg životnog doba koja nije u radnom odnosu i poštuje kućni red kluba.

“U klubu se okupljaju penzioneri, znači stara i pokretna lica u toku dana. Klub radi u dve smene i dobro je posećen. Oni ovde imaju razne aktivnosti, od čitanja novina, igranja domina, karte, šah, sportske aktivnosti, kao što su bacanje pločica, alki, pikado, ono što je zapravo njima i primereno”, rekla je Gordana Pimić, domaćica Kluba Klisa.

Dnevno Klub na Klisi poseti oko 30 članova, koji otvaruje svoj cilj, da penzioneri mogu kvalitetno da iskoriste svoje slobodno vreme i da se druže, objašnjavaju domaćice Kluba. Pored brojnih dnevnih aktivnosti, tu vode brigu i o zdravlju svojih članova.

“Konkretno u našem Klubu je četvrtak dan za merenje krvnog pritiska i šećera u krvi. Šećer merimo jednom mesečno, zadnjeg četvrtka u mesecu. Krvni pritisak se meri svakog četvrtka. To dolazi stručno lice, medicinska sestra iz Gerontološkog centra i oni se isto tako okupe i to se kontroliše”, navela je Pimić.

Članovi Kluba mogu da se počaste čajem i kafom po simboličnim cenama, a cena članarine je 300 dinara i važi godinu dana. Pored svakodnevnih aktivnosti, klubovi organizuju i zabavne sadržaje, poput proslava rođendana i praznika, igranki, kulturno-umetničke programe, zajedničke šetnje, izlete, putovanja i razna takmičenja, sve u cilju da penzionerima ispune dane dobrim raspoloženjem.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.