“Za 1.000 porodica sa ivice”

VIDEO K9: Novosadsko Javno komunalno preduzeće "Informatika" pridružilo se nacionalnoj kampanji solidarnosti "Za 1.000 porodica sa ivice" koju organizuje UNICEF. Novosađanima u novembru, uz redovne račune Informatike, stizaće i uplatnice UNICEF-a, a kako je reč o dobrovoljnim prilozima, sugrađani koji se odazovu akciji moći će da plate novac bilo kada i prema svojim mogućnostima.

0
33

Novosađani će ovog meseca, uz račune Informatike, dobiti i UNICEF-ove uplatnice koje se odnose na nacionalnu kompanju solidarnosti “Za 1000 porodica sa ivice”.

Cilj akcije je obezbediti jednokratnu finansijsku pomoć za 1.000 porodica u Srbiji koje žive u najvećem siromaštvu.  

Akciji je prethodilo istraživanje UNICEF-a o uticaju pandemije COVIDA-19 na porodice sa decom u Srbiji. Ono je pokazalo da je negativan uticaj pandmije na prihode domaćinstva i dalje prisutan, iako je donekle ublažen. Pandemija je dodatno otežala položaj osetljivih grupa, posebno onih koji žive u domaćinstvima sa najnižim prihodima, stoji u UNICEF-ovom istraživanja.

To je bio jedan od indikatora za pokretanje kampanje “Za 1.000 porodica sa ivice” tokom koje je za dva meseca prikupljeno 14 miliona dinara, zahvaljujući donacijama 8.130 pojedinaca i 49 kompanija.

Ovim sredstvima obezbeđena je podrška za oko 460 porodica sa decom, kažu u UNICEF-u.

Iz novosadske Informatike pozivaju sugrađane da učestvuju u ovoj akciji i nastave negovati humanost kako bi stvorili jednake šanse za svako dete i svaku porodicu u našoj zemlji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.