Youth creative polis glavna tema Foruma za kulturu

Uprava za kulturu Grada Novog Sada u saradnji sa Fondacijom ''Novi Sad 2021-Evropska prestonica kulture'', prateći politiku dijaloga sa građanima, održala je Forum kulture u sali Skupštine Grada, koji okuplja stručnu javnost.

283

Tom prilikom građani i stručna javnost, saglasili su se u tome da je prostor na lokaciji tzv. ”Kineske četvrti” kao deo industrijskog nasleđa sačuvan Planom detaljne regulacije, kojim je definisano i to da ne postoji mogućnost privatizacije i prenamene zemljišta, kao i da na pomenutoj lokaciji ni pod kakvim uslovima neće biti dozvoljena izgradnja, adaptacija, prenamena, niti korišćenje prostora u svrhe stanovanja ili u komercijalno-trgovinske svrhe, navodi se u saopštenju. 

Pored toga, zaključeno je da ceo prostor zahteva ozbiljnu rekonstrukciju i ulaganje u infrastrukturu. Stručna javnost izrazila je podršku realizaciji projekta ”Youth Creative Polis”, a na Forumu su izneti različiti predlozi o tome šta u budućnosti treba da bude na ovom prostoru.

Učesnici su se obavezali da će na i sledećoj sednici Foruma za kulturu nastaviti dijalog o bližem određivanju sadržaja budućeg ”Youth Creative Polis-a”, a u cilju razvoja kreativne industrije, te preduzetničkog i turističkog potencijala Grada.

Sledeći Forum za kulturu zakazan je za 30. avgust 2017. godine i organizatori pozivaju zainteresovane da se što više uključe u planiranje uređenja prostora projekta ”Youth Creative Polis”.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.