Vulin: Do 15. septembra odluka o povećanju minimalca

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da će se ubrzo znati koliko će biti povećanje plata i penzija, i dodao da do 15. septembra mora biti doneta odluka o povećanju minimalne cena rada.

0
343

Vulin je rekao da će do povećanja plata i penzija doći do kraja godine što je, po njegovim rečima, mnogo ranije nego što se očekivalo, preneo je RTS.

Kada je reč o povećanju minimalne cene rada, ministar je rekao da po zakonu do 15. septembra mora biti doneta odluka koja će važiti od 1. januara, i podsetio da minimalac u Srbiji prima oko 350.000 gradjana.

Govoreći o ukidanju plaćanja penala za odlazak u prevremenu penziju, Vulin je rekao da je praksa da se plaćaju penali za odlazak u prevremenu penziju i dodao da država Srbija sada ima novca i želi da se oduži penzionerima ukidanjem plaćanja penala posle 65. godine.

“Država želi da radite svoj radni vek, pa ako odete ranije u penziju, plaćate penale. Ranije je to bilo doživotno i pošto želimo da se zahvalimo penzionerima, država smatra da su od 65. godine penali stvar prošlosti”, naveo je Vulin.

Prema njegovim rečima, zakon koji obuhvata ukidanje penala biće u skupštinskoj proceduri već za nekoliko meseci, a PIO fond će automatski sprovoditi izmene zakona. (Beta)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.