VUKOVAR: OKO HILJADU DESNIČARA NA ULICAMA, POLICIJA POSTAVILA BARIKADE

543

(VIDEO K9) U Vukovaru se nastavljaju protesti u izrazito napetoj atmosferi zbog postavljanja dvojezičnih tabli na zgrade pojedinih javnih institucija u ovom gradu. Nakon jučerašnjeg lupanja dve table i hapšenja pripadnika desničarskih grupa, jutros su postavljene dve nove dvojezične table, a na vukovarske ulice izašlo je skorohiljadu demonstranata.

Jutros su počela nova okupljanja desničara u Vukovaru zbog postavljanja nove dve dvojezične table, na zgradama Hrvatskog zavoda za penzijsko osiguranje i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Vukovaru. Procenjuje se da je na ulicama stotine desničara, možda čak i preko hiljadu. Oko četiri stotine policajaca zaduženo je za obezbeđivanje demonstracija, a na pojedinim mestima postavljene su i barikade.

Desničari su se počeli okupljati juče ujutru ispred zgrade Poreske uprave, sa koje su skinuli dvojezičnu ploču i čekićem je razbili. Plaoča sa ćiriličnim natpisom bila je skinuta i sa zgrade vukovarske policije. Nakon toga usledila su privođenja petorice pripadnika Štaba za odbranu hrvatskog Vukovara, desničarske organizacije koja je prvobitno i pozvala na proteste protiv postavljanja dvojezičnih ploča. U toku dana svi privedeni su pušteni. U jučerašnjim neredima povređeno su četiri policajaca.

Zbog tih privođenja oko tri stotine demonstranata okupilo se sinoć pred vukovarskom policijom i tražilo oslobađanje privedenih, ali su se razišli posle ponoći, prenose hrvatski mediji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.