Vučinić: Novi Sad ekonomski najstabilniji

VIDEO K9: Ulazak LSV u koaliciju na vlasti u Novom Sadu za mnoge je, možda, bio iznenađenje. Srpska napredna stranka, međutim, vodi se politikom da je bitniji rad u korist sugrađana od bilo kakvog strančarenja, rekla je u Emisiji Otvoreni ekran Dina Vučinić, šef Odborničke grupe SNS u gradskom parlamentu.

470

SNS je u Novom Sadu na proteklim izborima osvojila poverenje preko 70.000 birača, što im je omogućilo 40%, ili 38 mandata u Skupštini grada, podsetila je Vučinić.

Koalicioni partneri su, stoga, birani u skladu sa predizbornom parolom SNS-a, kako bi se, istakla je ona, ujedinili oko tema bitnih za sam grad.

“Pokazali smo više puta da strančarenje nama nije prioritet. Jer, 2012. godine, podsetiću, gradonačelnik Miloš Vučević je pozvao sve predstavnike i pozicije i opozicije da se okupe i porazgovaraju o svim bitnim, komunalnim i drugim, problemima koji muče građane. Nekoliko stranaka se tada odazvalo i mi po tom principu planiramo da nastavimo da radimo. Dakle, tu je i LSV koja podržava i kojoj se, na neki način, uslovno rečeno, dopalo ovo što smo mi radili do sada. Takođe, SPS koji je bio naš partner i u prethodnom mandatu i nema razloga da sve ovo što smo započeli, da se to da se to i ne nastavi”, navela je Vučinić.

A od 2012. započeto je dosta toga, rekla je Vučinić. Većina javno-komunalnih preduzeća je oporavljena, rešeni su mnogi problemi u funkcionisanju grada, otvorena vrata stranim investitorima koji bi trebalo da zaposle skoro 5.000 ljudi. Vodilo se računa i o socijalnom faktoru.

“Mi ćemo i u narednom periodu da vodimo računa i o socijalno ugroženim stanovnicima grada, zatim ćemo i dalje izdvajati sredstva za pripravnike, za start-ap programe i idemo na to da se što više razvija taj neki privatni sektor u odnosu na javni”, rekla je Vučinić.

Novi Sad je, tvrdi Vučinić, ekonomski najstabilnija lokalna samouprava i od od 2012. nije se zadužio ni za dinar. U budućem radu lokalnog parlamenta SNS očekuje konstruktivnu podršku svojih koalicionih partnera, zaključila je Vučinić, u skladu sa početnim dogovorom da u narednom periodu akcenat bude stavljen na rešavanju suštinskih problema sugrađana.

“Okupili smo se, pre svega, oko važnih komunalnih pitanja što se tiče grada Novog Sada, a sa druge strane, složićete se da građanima nije bitno koja koalicija je u pitanju i ko je direktor u kom preduzeću, ali im je izuzetno bitno da oni funkcionišu u gradu i da grad može da im pruži maksimum i od komunalnih usluga i mnogih drugih”, izjavila je Vučinić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.