Vučić: Izjave koje sam pročitao potvrđuju navode Marice Mihajlović o akušerskom nasilju

VIDEO K9: Sa porodiljom iz Sremske Mitrovice čija je beba umrla nakon porođaja Maricom Mihajlović razgovarao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i poručio da će država uraditi sve da pomogne njenoj porodici i da uspostavi bolju kontrolu kako se takav slučaj ne bi više ponovio.

0
12

“Dete da vratimo ne možemo, ali možemo da pokušamo da nešto ispravimo u budućnosti”, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je danas primio Maricu Mihajlović iz Šida i njenog supruga Danijela Novakova.

Vučić je naglasio i da je 99 odsto lekara među najboljima, ali da je potrebno da onih jedan odsto posebno obrate pažnju.

Predsednik Srbije danas je izjavio da je o slučaju akušerskog nasilja u kome je, prema tvrdnjama Mihajlović, zbog greške lekara stradala njena novorođena beba, pročitao sve što mu je bilo dostupno te da izjave koje je pročitao potvrđuju njene navode o akušerskom nasilju.

Takođe je rekao da veruje da će to što je ona iznela u javnost detalje akušerskog nasilja koje je pretrpela, doprineti da se neke slične stvari ne bi ponovile te izrazio žaljenje zbog svega što je ova porodica prošla kao i zbog posledica. Vučić je rekao da će država pomoći finansijski bračnom paru, dok je zaposlene u porodilištima pozvao da u svakom trenutku “budu 100 procentno posvećeni majkama i deci”.

“Tu je prosto najveća odgovornosti i zato verujem da ćemo moći da ustanovimo neka nova pravila i viši nivo ozbiljnosti i odgovornosti u postupanju”, kazao je Vučić.

Marica Mihajlović je kazala da se nada “da će pravda pobediti i da će krivci biti kažnjeni” za to što je njena beba umrla na porođaju 12. januara u Sremskoj Mitrovici, nakon što je od ginekologa-akušera doživela akušersko nasilje. Ginekolog-akušer M. M. uhapšen je nakon što je majka preminule bebe protiv njega podnela prijavu i nalazi se u pritvoru.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.