Vučić: Narodni pokret nije formiran jer nisam imao dovoljno slobodnog vremena

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da još nije došlo do formiranja Narodnog pokreta za državu jer "zbog predsedničkih obaveza nije imao dovoljno slobodnog vremena da se bavi tim pitanjem".

0
30

“Nismo mogli jer smo bili prezauzeti situacijom na Kosovu, ali i drugim problemima. Od Ukrajine do ubistva naše dece u Beogradu i Mladenovcu. A o Kosovu bolje da ne govorim. Na dnevnom nivou smo imali problema na Kosovu. Po 20 telefonskih razgovora sam imao dnevno na temu Kosova i zato nisam mogao da se posvetim tim pitanjima. A za mene je dužnost predsednika Republike najvažnija na svetu, jer sam najponosniji na taj posao”, rekao je Vučić.

Kako prenosi 021.rs, Vučić je naveo da nije mogao da nađe slobodno vreme u prethodnom periodu da se bavi time ali da se nada da će imati prilike uskoro.

“Već vodimo razgovore sa ljudima koji će imati veliku ulogu u tome, radimo i na platformi. Da li ćemo to da objavimo za 10 ili 15 dana, potpuno je svejedno”, izjavio je.

Svoje namere vezane za novi projekat Vučić je, podsećamo, objavio na kontramitingu ispred Narodne skupštine u maju i poručio da će na Vidovdan biti formiran Narodni pokret za državu, a da će on “zamoliti SNS da bude stožer tog pokreta”.

Kako je nedavno pisala Nova.rs, vrše se pritisci na SPS, kao i na stranke Rasima Ljajića i Dragana Markovića Palme da uđu u ovu Vučićevu organizaciju. 

Međutim, unutar tih partija postoje različita mišljenja i nisu svi saglasni da bi to bilo politički isplativo.

(Beta, 021.rs)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.