Vučić najavio udar na kriminal u Novom Sadu

VIDEO K9: Na svečanoj promociji novih pripadnika MUP-a, predsednik Srbije najavio je danas žestok udar protiv narko kriminala u Novom Sadu.

0
274

Svečanost promocije novih pripadnika MUP-a održana je u Novom Sadu upravo zašto što će se jedan od žestokih udara na kriminal događati upravo u ovom gradu, gde će država pokazati građanima da može da ih zaštiti od onih koji bi da ugrožavaju budućnost naše dece, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u svom obraćanju na Trgu slobode.

“Izašli smo iz dečijih bolesti da jačanje policije znači tobož jačanje represije. To ne znači to, već znači snaženje građana Srbije, bezbednijeg i sigurnijeg građanina”, izjavio je Vučić koji je obećao veće plate i bezbedniji život pripadnika policije i njihovih porodica.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović naveo je da će na ulicama Srbije sutra biti 711 novih policajaca i vatrogasaca čime će biti osigurana veća bezbednost za građane Srbije, te istakao da je posebno ponosan što je 125 žena odabralo da nosi uniformu.

Ministar je rekao da su pripadnici MUP koji će od sutra biti na zadacima samo jedan korak u zapošljavanju i podsetio da je u poslednjih pet godina primljeno 3.000 novih policajaca i vatrogasaca i da se na tome neće stati.

Od oktobra će, najavio je Stefanović, na ulicama Srbije biti polaznici još dve klase Centra za osnovnu policijsku obuku sa skoro 700 policajaca. Prema njegovim rečima, završen je konkurs za još 400 novih polaznika koji će se naredne godine pridružiti kolegama, kao i još 200 vatrogasaca spasilaca.

Na svečanosti su proglašeni najbolji polaznici 17. i 18. klase polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku, 4. klase polaznika osnovne obuke pripadnika vatrogasno – spasilačkih jedinica i diplomiranih studenata Kriminalističko policijskog univerziteta.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.