Dimitrijević: Vučić osvojio 55,08 glasova na izborima

Lider SNS i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć je saopštio da je na ponovljenim izborima na tri biračka mesta, u Novom Sadu, Leskovcu i Trsteniku osvojio 76,8 odsto glasova, istakavši da je narodna volja važnija od svega i da se ne može napadati na ulicama. Prema rečima predsednika RIK Vladimira Dimitrijevića, Vučić je osvojio 55,08 odsto glasova na predsedničkim izborima.

266

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da je na ta tri mesta pre 15 dana osvojio 41,2 odsto a sada 76,8 odsto.

On je precizirao da je u Leskovcu izlaznost 2. aprila bila 68 odsto, a danas 92,44 odsto, Trsteniku 44,1 odsto a sada 54,5 a jedino je niža bila u Novom Sadu 49,9 a sada 21,46.

Izbori su juče ponovljeni na biračkom mestu 178 u Novom Sadu, 62 u Trsteniku i na biračkom mestu 75 u Leskovcu, nakon što je Republička izborna komisija (RIK) donela rešenje o ponavljanju glasanja na tim mestima na kojima su, zbog neregularnosti, izbori poništeni.

Pravo glasa na tri biračka mesta imalo je ukupno 3.148 građana.

Vučić je rekao da su jučerašnji rezultati posledica različitih loših aktivnosti nekih drugih, koji su, kako je naveo, svi dobili više nego dvostruko manje.

Saša Janković, na primer, kako je naveo, dobio je na tri izborna mesta, gde je imao 27,6 odsto pre 15 dana, sada svega 13 odsto, Luka Maksimović imao je pre dve nedelje 12 odsto, a juče je dobio trostruko manje, dok je Vuk Jeremić, koji je ranije osvojio osam odsto, dobio čak šest puta manje.

Vučić je istakao da su građani pokazali da žele da brane i odbrane svoju volju. On je najavio da će se boriti svom snagom za pristojnu modernu, demokratsku Srbiju u kojoj će se poštovati sva prava manjina.

Inače, na biračkom mestu 178 u Srednjoj ekonomskoj školi “Svetozar Miletić” u Ulici Narodnih heroja u Novom Sadu zabeležen je incident kada su tri osobe sa maskama noseći umrlice došle na biralište i htele da glasaju, ali im to nije bilo dozvoljeno jer nisu upisani u birački spisak, pa su napustili biračko mesto, prenose agencije.

Takođe, tokom dana ispred istog biračkog mesta u Novom Sadu primećeno je vozilo u kojem su osobe vodile evidenciju o građanima koji su izašli da glasaju, dok je u Leskovcu zabeležen jedan slučaj glasanja umesto druge osobe, navela je CRTA. (Agencije, RTV)

Dimitrijević: Vučić osvojio 55,08 glasova

Na osnovu 100 odsto obrađenih biračkih mesta, kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić je osvojio 55,08 odsto glasova na predsedničkim izborima, izjavio je danas predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević.

Na juče ponovljenim izborima, Vučić je osvojio 792 glasa, odnosno 76,74 odsto, dodao je Dimitrijević.

On je istakao da su to i dalje privremeni rezultati, a konači će biti saopšteni u roku od 96 sati od zatvanja biračkih mesta na kojima je u ponedeljak ponovljeno glasanje, odnosno najkasnije do 21. aprila u 20 časova.

Dimitrijević je rekao da preostaje samo da članovi RIK matematički konstatuju rezultate.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.