Vučić: Imamo dovoljno nafte i hrane

VIDEO K9: Pripremljena odluka Vlade o izuzimanju određene robe od plaćanja carinskih dažbina u 2022. godini i to će se odnositi, ukoliko bude bilo potrebe, na naftu iz trećih zemalja, izjavio je sinoć predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući na TV B92.

0
47

Ratni sukob između Rusije i Ukrajine podiže cenu nafte, ali i pšenice, žita i kukuruza na svetskim tržištima, što se ogleda i na situaciju u našoj zemlji.

Predsednik Srbije danas je izjavio da naša zemlja ima dovoljno hrane i nafte i da građani ne treba da žure sa kupovinom, a da je problem samo cena te robe.

Srbija je uvela mere vezane za izvoz poljoprivrednih proizvoda nakon što je u ponedeljak bila suočena sa zahtevom za izvoz pšenice, kako je naveo, istorijskog nivoa.

Izvoz jestivog ulja u tri dana, dodao je Vučić, skočio je na 109 odsto, te dodao da će Vlada, prateći situaciju donositi mere o eventualnoj dozvoli izvoza.

Kada je u pitanju nafta, Srbija, kako je naveo danas da u rezervama ima ovog energenta za dva meseca, te da za 17-18 dana treba da stigne ogromna količina kako bi se napunile rezerve „do čepa“.

Komentarišući navode pojedinih medija u vezi sa nestašicom goriva, predsednik Srbije rekao je da nafte imamo u velikim količinama, da Rafnijerija sve vreme radi, te da je u pitanju samo cena nafte koja je skočila na 132 dolara, zbog čega se država odrekla 20% akciza na gorivo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.