Vučić: Gašić ne može da ostane ministar odbrane

VIDEO K9: Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Bratislav Gašić ne može da ostane ministar odbrane nakon uvreda koje je uputio novinarki TV B92. Gašić je juče uvredio novinarku B92 neprimerenim rečima na zvaničnom događaju u Trsteniku.

702

Reči “Volim novinarke koje lako kleknu”, Gašić je izgovorio dok se grupa novinara pripremala da od ministra uzme izjavu nakon njegovog obilaska fabrike Prva petoletka, kada su neki od njih, medju kojima i novinarka B92 Zlatija Labović, čučnuli da ne bi ometali snimatelje.

Zbog ove neodmerene izjave Gašić će ostati bez ministarske fotelje koja je odolela mnogim napadima, među kojima Demokratske stranke nakon pada helikoptera ili zaštitnika građana u vezi sa prošlogodišnjom paradom ponosa.

“Moramo da zaštitimo žene u Srbiji. To je bila loša poruka za sve žene. Jedan ministar ne može to sebi da dozvoli”, rekao je Vučić novinarima i dodao da je Gašić njegov prijatelj i jedan od najodanijih ministra, kao i da je dobro obavljao posao ministra odbrane.

On je primetio da je dobro što se Gašić izvinio i pokajao, ali da to nije dovoljno.

Svoje iskreno žaljenje bratislav Gašić izneo je na zvaničnom tviter profilu Vojske Srbije gde je napisao: “Nema opravdanja zbog mog današnjeg sramnog i skandaloznog ponašanja. Izvinjavam se novinarki i srpskoj javnosti. Iskreno se kajem”.

Povodom čitave situacije smenu ministra zatražili su brojne javne ličnosti, funkcioneri, udruženja novinara. Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković ocenila je kao vrlo nepristojnu i neprimerenu izjavu ministra odbrane.

Vučić je istakao da je odluku o Gašiću doneo zbog politike pristojne, poštene i uspešne Srbije, a ne zbog napada i orkestrirane kampanje onih koji ćute na pljačke i nepoštenje drugih.

“Ne možemo da imamo takav odnos. Sa tim moramo da prekinemo. Ne ulazim u proceduru. Ne zna ko će ga zameniti, Bata Gašić je jedan od mojih najbližih saradnika, moj najbolji prijatelj, neko ko brine o mom životu”, kazao je premijer napomenuvši da u ovom trenutku ne zna ko će Gašića zameniti na poziciji ministra odbrane.

Premijer je rekao da će se u narednim danima videti kako će smena biti tehnički izvedena i naveo da ta izjava jedini razlog za smenu Gašića, ali da je to “krupna stvar”.

Gašićevo ponašanje iznenadilo je sinoć i poverenika za informacije od javnog značaja Rodoljuba Šabića, koji je na svom tviter nalogu napisao: “Zaista, čak i za naše prilike, neverovatna izjava”.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.