Vučić: Čuvaćemo mir i unapređivati odnose sa Hrvatskom

Između Srbije i Hrvatske je potreban dijalog, rekao je za RTS predsednik Aleksandar Vučić, koji je boravio u dvodnevnoj poseti Hrvatskoj. Poručio je da Srbija neće biti slabija u budućnosti i da je njena snaga u tome što drži do svojih reči i uverenja, penosi javni servis.

275

Aleksandar Vučić je u intervjuu za RTS rekao da je Najvažniji rezultat njegove posete Hrvatskoj je ono što će uslediti, a to je napredak u nekoliko zajedničkih sfera od interesa Srbije i Hrvatske, izjavio je Vučia za RTS.

Kako je naveo, reč je pre svega o položaju Srba u Hrvatskoj, ali je istakao i da se ne stidi da kaže da ga zanima i da se učini sve što je moguće da bi se poboljšao položaj Hrvata koji žive pre svega u Vojvodini.

“Da čak ne merimo to u brojevima i bilo čemu drugom, ti ljudi su građani Srbije, želimo da se osećaju na najbolji način”, poručio je predsednik Srbije.

Predsednici Srbije i Hrvatske su poslali poruke mira i saradnje, ali se bez obzira na to bura u Hrvatskoj oko ove posete ne smiruje. U Hrvatskom saboru poslanici su govorili da je Hrvatska poražena Vučićevim dolaskom.

Vučić je naveo i da je video da su i u Beogradu neki njegovi politički protivnici, “koji misle o beogradskim izborima, dok on nema vremena tome da se posveti”, govorili da je ponizio Srbiju posetom Zagrebu i razgovorom sa kardinalom Bozanićem.

Poručio je da je ponosan na Srbe u Hrvatskoj i na srpsku delegaciju jer misli da su na odgovoran način štitili interese države Srbije i interese budućnosti dobrih odnosa Srbije i Hrvatske. (RTS)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.