Vučić čestitao Orbanu pobedu na parlamentarnim izborima

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je čestitao premijeru Mađarske Viktoru Orbanu pobedu na parlamentarnim izborima. Čestitku Orbanu uputila je i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić. Čestitku je uputila i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

320

Predsednik Srbije je konstatovao da odnosi dveju zemalja nikad nisu bili bolji i poručio Orbanu da će Srbija “ostati posvećena da zajedno nastavimo tim putem”.

“Čvrsto sam uveren da mađarska manjina u Srbiji, kao i srpska u Mađarskoj, daju tome svoj doprinos, ali i uživaju u dobrobiti koju donose snažnije bilateralne veze, kao i naše lično prijateljstvo. Sve bolji ekonomski rezultati, rast trgovinske razmene, kao i investicija, omogućiće nam da brže i lakše napredujemo, iskoristimo svoje potencijale i kroz partnerstvo damo svoj doprinos celoj Evropi”, naveo je Vučić.

Vučić se zahvalio Orbanu za, kako navodi, nesebičnu podršku koju pruža Srbiji na njenom evropskom putu.

I premijerka Srbije Ana Brnabić čestitala je Orbanu pobedu na parlamentarnim izborima.

“U ime Vlade Republike Srbije i svoje ime, upućujem Vam srdačne čestitke na pobedi na parlamentarnim izborima”, navela je Brnabić.

Fides, nacionalistička stranka mađarskog premijera Viktora Orbana, ubedljivo je pobedila na parlamentarnim izborima koji su u Mađarskoj održani u nedelju.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.