Vučeviću treći mandat gradonačelnika

VIDEO K9: Na današnjoj Sednici Skupštine Novog Sada odbornici su izabrali Miloša Vučevića po treći put za gradonačelnika, a izabrani su i članovi Gradskog veća.

31

Nakon tri meseca od lokalnih izbora i mesec dana od konstituisanja Skupštine grada, novosadski odbornici su na današnjoj sednici glasali za gradonačelnika i članove Gradskog veća.

Iako su mediji i ovaj put spekulisali će gradonačelnik Miloš Vučević dobiti ministarsko, pa čak i premijersko mesto, Srpska napredna stranka, samo dan pred sednicu saopštila je da je Vučević ponovo kandidat za funkciju koju je obavljao i u dva prošla mandata, od 2012. godine.

Za Miloša Vučevića je, od 78 odbornika, glasalo 70, šest je bilo protiv, a dva glasa bila su nevažeća.

Opoziciju u novom sazivu Skupštine Novog Sada čine SRS i DSS koji imaju po tri odbornika u gradskom parlamentu.

Novi-stari članovi Gradskog veća iz SNS-a su Dalibor Rožić za kulturu, Ognjen Cvjetićanin za sport i omladinu, Mira Radenović za urbanizam i ekologiju, kao i Aleksandar Kravić iz LSV, koji ostaje zadužen za saobraćaj, dok Milorad Radojević iz SPS-a ostaje u resoru privrede.

Milan Đurić izabran je za zamenika gradonačelnika, dok će na njegovo mesto u Gradskom veću za upravu i propise doći Milovan Amidžić, dosadašnji direktor Gradskog saobraćajnog preduzeća.

Novi članovi Gradskog veća iz SNS-a su Adrijana Mesarović, koja će voditi resor za budžet i finansije i Dragan Stajić za zdravstvo.

Branka Bežanov iz POKS-a biće zadužena za resor socijalne zaštite i brige o porodici i deci, Dina Vučinić iz SNS za obrazovanje, dok je bivši predsednik Skupštine Novog Sada Zdravko Jelušić od sada zadužen za komunalne poslove u gradu.

Zamenica predsednice Skupštine grada će biti Kristina Karaić iz SPAS-a.

U novom sazivu skupštine, zbog bojkota većeg dela opozicije, koalicija oko SNS-a ima ubedljivu većinu sa 72 od ukupno 78 odbornika.

Nju čine odborničke grupe SNS-a sa 48 odbornika, SPS-JS sa 10 i POKS, LSV, SVM i SPAS sa po tri odbornika, a podršku im daju i po jedan manjinski iz Ruske stranke i vlaške Istina.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.