Vučević posetio Vukovar

VIDEO K9: U Vukovaru je proteklog vikenda boravio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević na poziv Eparhije osečkopoljske i baranjske i tom prilikom s vladikom Heruvimom obišao srpske institucije na istoku Hrvatske.

0
6

Po dolasku u Vukovar gradonačelnik Novog Sada juče je prisustvovao jutarnjoj liturgiji u manastiru Uspenja Presvete Bogorodice u Dalj planini.

Potom je obišao Saborni hram i Srpski dom u Vukovaru čija je obnova finansirana sredstvima Vlade Republike Srbije, a nakon toga i FK Vuteks Sloga iz Vukovara, gde je razgovarao sa Upravom tog kluba koji je takođe pomognut sredstvima Republike Srbije.

“Drago mi je što ponovo imam priliku da se sretnem sa vladikom Heruvimom i predstavnicima srpskih institucija i organizacija u Vukovaru, a izuzetno sam zadovoljan što vidim da je ono što je započeto pre dve godine, danas i završeno. Govorim o zgradi Srpskog doma, potpuno obnovljenoj na ponos svih Srba koji žive ovde. Čujem reči zahvalnosti naših sunarodnika za obnovu ovog hrama, koje upućuju predsedniku Vučiću, ali ne samo za tu investiciju u Vukovaru, već i za one širom Hrvatske, gde god žive Srbi”, rekao je gradonačelik Novog Sada Miloš Vučević i osvrnuo se na nemile događaje u nadomak Vukovara koji su uznemirili javnost baš u vreme proslave najvećeg hrišćanskog praznika – Uskrsa.

Episkop osečkopoljski i baranjski Vladika Heruvim je naglasio da je svaka poseta iz matične zemlje Srbije veliko okrepljenje i velika snaga koja uliva nadu da su Srbi u Hrvatskoj jedinstveni sa svojom matičnom državom.

Zajednički cilj nam je da negujemo kulturu, čuvamo jezik, pismo i našu tradiciju, a na prvom mestu Srpsku pravoslavnu crkvu na ovim prostorima.

Složni i ujedinjeni šaljemo poruku ljubavi, koja treba sve da nas okuplja, a cilj nam je da zaboravimo na netoleranciju i da zavlada preko potrebna harmonija radi prosperiteta i boljeg suživota – istakao je vladika Heruvim.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.