Vučević: Ponosni na slobodu medija

VIDEO K9: Sloboda medija u Srbiji treba da bude na ponos, ocenio je gradonačelnik Novog Sada koji je i ove godine za novinare lokalnih medija organizovao novogodišnji prijem.

388

Predstavnike medije i ove godine je gradonačelnik primio u Svečanim salonima Petrovaradinske tvrđave, kako bi im, prema njegovim rečima, zahvalio na saradnji u 2018. godini i tome što su u svom izveštavanju, između ostalog pratili i rad gradske vlasti.

“Svakako da zahvaljujući vašem angažmanu i svemu onome što vi radite i mi možemo i moramo biti bolji i vi jeste suštinski i to svake godine ponovim u ovakvoj prilici korektivni faktor i za gradsku administraciju a naravno i za gradonačelnika. Trudio sam se i trudili smo se da odgovaramo na pitanja na najbolji mogući način što znam i u skladu sa onim činjenicama i informacija sa kojim vladam, raspolažem”, rekao je Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada.

Mediji su, kako je rekao, oči i uši, kako gradske, tako i sveukupne javnosti u Srbiji i važan faktor u našem društvu.

“Ne zameram ništa, nemam pravo da zameram vaš je posao da pitate da tražite odgovore, da istražujete, ne mogu ništa medijima da zamerim, mislim da sam se izlečio od toga da me neki naslov ili vest zaboli, prihvatam to je deo posla i to je to, ne čitam komentare više, bavim se samo poslom i podnosim izveštaj građanima i za to snosim svaku odgovornost”, naveo je Vučević.

Na pitanje da li smatra da su u Srbiji mediji slobodni ili u njihovom uređivanju učestvuju određene političke strukture, gradonačelnik je odgovorio

“Poprilično slobodno i to treba da bude na ponos, imate činjenicu da predsednika države možete da opsujete i da napravite kakvu god hoćete karikaturu, crtež protiv njega, nekad po mom ukusu apsolutno vulgarno i to je dokaz verovatno nekih demokratskih procesa u državi”, ocenio je gradonačelnik Novog Sada.

Iza nas je, prema oceni gradonačelnika, jedna veoma uspešna godina, a 2019. će, kako je rekao da se nada, biti još uspešnija. On je dodao da sa novom godinom Novom Sadu dolazi i titula Evropske prestonice mladih koju će nositi čitave sledeće godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.