Vučević: Kreditni rejting grada pozitivan

VIDEO K9: Međunarodna kreditna agencija "Moody's" kreditnu ocenu Novog Sada opisala kao "pozitivnu", za razliku od prošlog puta kada je Grad dobio ocenu u rangu "stabilnog", saopšteno je iz Kabineta gradonačelnika.

0
122

Novi Sad je, zajedno sa Beogradom i Valjevom, popravio svoj kreditni rejting, izjavio je gradonačelnik Miloš Vučević pozivajući se na međunarodnu kreditnu agenciju “Moody’s” koja je kreditnu ocenu našeg grada opisala kao pozitivnu, za razliku od prošlog puta kada jeta ocena bila u rangu “stabilnog”.

“Poboljšana prognoza kreditnog rejtinga posledica je stabilnih finansija grada kao i preporoda poslovne klime u našoj zemlji”, rekao je gradonačelnik i dodao da, kada su u pitanju cifre, to svakako zanima investitore koji sagledavajući neko naredno ulaganje, gledaju koliko je stabilna sredina u koju bi došli i proširili svoje poslovanje.

Sugrađani koji savesno plaćaju porez značajno doprinose budžetu grada, a za efikasno upravljanje njime zadužena je Gradska uprava, objašnjava gradonačelnik i naglašava da novih dugova nema, a stari se uredno vraćaju što je značajno za dalji prosperitet grada.

A o tome kakvo je bilo izvršenje gradskog budžeta za prvih šest meseci ove godine biće reči na sednici Skupštine Novog Sada koja je zakazana za utorak, 17. septembra.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.