Vučević i Vulin u preduzeću “DES”

VIDEO K9: Na Međunarodni dan socijalne pravde, gradonačelnik našeg grada je sa ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, obišao preduzeće za profesionalnu rehabilitaciju, osposobljavanje za rad i zapošljavanje invalidnih osoba oštećenog sluha „DES“ Novi Sad.

661

Preduzeća iz grupacije čiji proizvodi i usluge nose etiketu „DES“ su od posebnog društvenog interesa i primer su solidarnosti i odgovornosti za najugroženije kategorije kojima je potrebna pomoć šire društvene zajednice.

[quote_box_center]“Novosadski „DES“ je ne samo sačuvao radna mesta, već i povećao broj zaposlenih u prethodnom periodu, što je od velike važnosti, pogotovo za zapošljavanje osoba s invaliditetom. Činjenica da je ministar Vulin, na današnji dan, koji je veoma bitan u oblasti socijalne politike, odabrao da poseti upravo Novi Sad, je još jedna vrsta podrške za „DES“. Grad Novi Sad se trudi da pomogne preduzeću kroz radno angažovanje njegovih kapaciteta, da obezbedi što više posla, jer to ima višestruko pozitivan efekat – ne samo u privrednom i ekonomskom smislu, već i sa jednog širokog socijalnog aspekta”, rekao je gradonačelnik Vučević.[/quote_box_center]

Ministar Vulin je istakao da se Srbija u svom Ustavu naziva – država socijalne pravde, iako to danas nije zbog višedecenijske prakse loše sprovedenih privatizacija, a da je u toku borba za takvu državu.

[quote_box_center]“Raditi sa preduzećem kao što je novosadski „DES“ je najbolji način da se socijalna pravda oživi. Ovi radni ljudi, bez obzira na svoj hendikep, pokazuju da su važan i koristan deo zajednice. Ministarstvo je tu da pomogne. Sve javne nabavke koje mi sprovodimo, uvek ćemo raditi prvestveno sa budžetskim korisnicima, jer se tako postiže socijalna pravda, a dati priliku osobama s invaliditetom da pokažu koliko su korisni članovi društva je i više od toga”, rekao je ministar.[/quote_box_center]

Tendencija preduzeća je da uz rast proizvodnje bude i više zapošljavanja, a počeće se i sa obučavanjem studenata kroz praksu, naglasio je direktor „DES“-a .

Direktor „DES“ d.o.o. Novi Sad Aleksandar Bursać se zahvalio ministru Vulinu i gradonačelniku Vučeviću na poseti i naglasio da je od ukupno 207 zaposlenih, čak 107 osoba s invaliditetom koje rade u svim proizvodnim celinama za koje su obučeni i radno sposobni.

Tendencija preduzeća je da uz rast proizvodnje bude i više zapošljavanja, a počeće se i sa obučavanjem studenata kroz praksu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.