Vučević: Biće promena i u gradu i u SNS-u

Rezultati izbora i dalje su aktuelna tema, kako u Srbiji tako i u našem gradu, gde je pobedila Srpska napredna stranka, ali po svemu sudeći, da bi formirala vlast, moraće u koaliciju. Tim povodom oglasio se i gradonačelnik Miloš Vučević, koji je ujedno i predsednik Gradskog odbora naprednjaka.

461

Novi Sad nakon ovih izbora ima preduslove da, kao politički stabilan grad, nastavi dalje putem razvoja, a Novosađani upravo za to i glasali – za političku stabilnost koja svakako utiče na kvalitet života svakog od nas, rekao je gradonačelnik.

“Vidite da kod nas u Srpskoj naprednoj stranci, da kod mene lično, nije bilo nikave euforije, da nismo nikakav spektakl pravili od ovih izbornih rezultata, prišli smo tome mirno. Naravno da je ovo istorijski rezultat. Teško da je i jedna stranka ranije mogla i da sanja da će u Novom Sadu imati 40 procenata podrške građana i veoma je bitno da više niko neće moći da političkim uslovljavanjima zaustavlja napredak i reforme u gradu”, naveo je Vučević.

Kada je reč o sastavu nove vladajuće koalicije u Novom Sadu, Vučević je najavio da će SNS razgovarati sa svim strankama koje imaju zajedničke ciljeve – bolji, uređeniji i pristojniji Novi Sad.

“Mi smo spremni da razgovramo sa svima onima koji žele da sarađujemo na tim osnovama, da to bude zajednički imenitelj. Svakako će biti kadrovskih promena, to je neminovnost. Kada ne bi bilo kadrovskih promena, ne vidim u čemu bi bila suština izbora i zašto bi onda Novosađani glasali. BIće kadrovskih promena i unutar SNS-a. Očekujemo da uđu ljudi sa novom energijom, sa znanjem, sa voljom da se bore za Novi Sad”, kazao je Vučević.

On je istakao da će o toj temi više reči biti kada se dobiju konačni rezultati, jer će, prema odluci Gradske izborne komisije, izbori biti ponovljeni na pet biračkih mesta.

Vučević je istakao da će, ukoliko mu Skuptšina grada ponovo da poverenje za obavljanje funkcije gradonačelnika, nastaviti sa politikom jednakog razvoja grada, jer, kako je naveo, svi građani su mu jednako važni.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.