Vrtić na Klisi do kraja godine

VIDEO K9: Gradonačelnik Novog Sada posetio je gradsko naselje Klisa i tom prilikom obišao radove na izgradnji kanalizacije otpadnih voda, posetio petočlanu porodicu Dujin, kao i gradilište budućeg objekta Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo".

93

Buduće obdanište u Orahovoj ulici na Klisi biće gotovo do kraja ove godine. U potpuno opremljenom prostoru moći će da boravi 300 novih mališana, o kojima će brinuti više od 30 zaposlenih.

Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević najavio je da će ovaj kraj dobiti novi parking prostor, rasvetu i potpuno drugačiji, urbaniji ambijent, što će, smatra gradonačelnik, uticati na porast vrednosti nekretnina u ovom kvartu.

“Nismo odustali od besplatnih vrtića, iako je ovo teška godina za sve, pa i za naš grad, tako da ćemo nastaviti i u ovoj godini da pružamo porodicama potpuno besplatan boravak dece u predškolskoj ustanovi i da subvencionišemo privatne vrtiće, a spremamo i tender za kupovinu udžbenika za sve đake prvake”, rekao je gradonačelnik.

Vučević je naveo i da je ugovorena poslednja faza kanalizacione infrastrukture u slivu Ulice Baja Pivljanina i susednih, kao i da je u toku projektovanje infrastrukture za Gornje livade, veliko klisansko naselje nastalo na nekadašnjim njivama.

Tokom obilaska Klise, upriličena je i poseta petočlanoj porodici Dujin koja živi u Ulici Draginje Ružić i realizuje ideju o pokretanju malog biznisa.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.