Vrhovni sud Severne Makedonije ukinuo pritvor ocu ubijene 14-godišnje devojčice

Vrhovni sud Severne Makedonije je danas ukinuo zatvorski pritvor A. Đ, ocu ubijene 14-godišnje devojčice, i odredio mu meru kućnog pritvora.

0
12

Njegov advokat Vladimir Tufegdžić pozdravio je odluku suda i Televiziji Telma rekao da je to “mala satisfakcija za ogromnu nepravdu i tragediju koja je naneta”.

Dodao je da je “A.Đ. dvaput bio podvrgnut torturi i završio na klinici, o čemu je obavešten Helsinški komitet od kojeg se čeka izveštaj”.

Današnja sednica bila je druga javna sednica Vrhovnog suda Severne Makedonije povodom mere zatvorskog pritvora ocu devojčice, a u martu ove godine žalba mu je odbijena kao neosnovana.

Otac je osumnjičen da je pomagao u otmici svoje ćerke, čiji je nestanak prijavljen 27. novembra prošle godine, a nađena je mrtva kod Skoplja 3. decembra, kada je mrtav nađen i 74-godišnji Panče Žežovski iz Velesa.

Za ta dva ubistva prvoosumnjčen je Ljubomir Palevski Palčo koji čeka ekstradiciju iz Turske, a za saučesništvu se sumnjče Velibor Manev, Vlatko Kešišov i Bore Videvski, koji su u pritvoru u Skoplju.

Po izjavama osumnjičenih saučesnika, Palevski im je rekao da mu je informaciju o tome kada će devojčica Vanja napustiti kuću i biti sama dao upravo njen otac A. Đ.

Na predlog tužioca, ukinut je pritvor Stefanu Dimovskom, koji je Palovskog odvezau u Tursku i osumnjičen za pomaganje u bekstvu.

Ljupčo Palevski, prvoosumnjičeni za kidnapovanje i ubistvo 14-godišnje Vanje Đorčevske i 74-godišnjeg frizera Panča Žežovskog, uhapšen je 5. decembra u gradu Balikesiru u Turskoj po međunarodnoj poternci, a od kraja decembra prošle godine je u Zatvorenoj kaznenoj popravnoj ustanovi “Balikesir”.

(Beta)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.