VREMENSKA I AGROPROGNOZA 23.08.2013.

552

VIDEO K9: Nakon jučerašnjeg nešto hladnijeg dana, dana u Novom Sadu sunčano i prijatno vreme. Do kraja dana meteorolozi predviđaju uglavnom sunčano, sa mogućim prolaznim naoblačenjima. Ipak, tokom popodneva i noći očekuje nas rast vlažnosti vazduha koji bi mogao usloviti kišu u dane vikenda. Danas duva slab do umeren severoistočni vetar, a vazdušni pritisak je i dalje ispod granica noramale. Danas temperatura u intervalu od 20 do 29 stepeni.

Dakle, rast vlažnosti vazduha uslovljava kišu tokom noći ali i sutra tokom dana. Većinom oblačno, a kraće razveedravanje je moguće u popdoenvnim satima. Očekivana jutarnja temperatura 20, najviša dnevna 26 stepeni. Duvaće slab do umeren severoistočni vetar, popodne u opadanju, a vazdušni pritisak i dalje u domenu niskog.

Kiša koja će pasti u narednim danima dobro će doći svim usevima, ali će suša koja je prethodila svakako ostaviti posledice na ovogodišnji rod, kažu u Institutu za ratarstvo i povrtarstvo.

Narednih dana iznad našeg grada biće i oblaka i sunca, a povremeno su mogući pljuskovi sa grmljavinom. Sutra uglavnom oblačno i kišovito, dok nas već u nedelju očekuju nešto veće količine kiše. U ponedeljak prepodne uglavnom suvo, popodne ponovne padavine. U sredu nas očekuje zaista obilna kiša sa pljuskovima i jakom grmljavinom. Osim pogoršanja vremenskih prilika očekuje nas i izuzetan pad temperature. U narednih pet dana jutarnje temprature od 18 do 21, najviše dnevne do utorka od 26 do 29. U sredu drastičan pad temeprature. Jutarnja 16, najviša dnevna 19.

Današnje vremenske prilike malo povoljnije utiču na zdravlje i raspoloženje ljudi. Oprez se savetuje osobama sa srčanim tegobama. Od meteoropatskih reakcija moguće su nervoza i nesanica. Iako je ovih dana u toku akcija uklanjanja ambrozije, i dalje se u Novom Sadu beleže visoke količine polena ovog alergena, pa se osobama osetljivim na polen savetuje opreznost. 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.