Vremenska i bioprognoza, 7.8.2019.

VIDEO K9: Danas i narednih dana, kažu u Republičkom hidrometeorološkom zavodu, u našoj zemlji će biti veoma toplo, sa temperaturama do 38 stepeni. U Novom Sadu u narednih pet dana do 36.

99

U Novom Sadu danas sunčano vreme sa temperaturama u intervalu od jutarnjih 20, do 35 stepeni u najtoplijem delu dana. Umeren jugoistočni vetar duva brzinom do 5 m/s. Vazdušni pritisak je povišen, 1013 mbar.

Sutra u našem gradu pretežno sunčano. Jutarnja temperatura biće 20, tokom dana do 32 stepena. Duvaće jugoistočni lahor brzinom do 2 m/s. Vazdušni pritisak i dalje povišen, 1012 mbar.

Narednih 5 dana područje Novog Sada i dalje će biti pod uticajem toplog afričkog talasa. Očekuje se sunčano, suvo i toplo vreme, a tokom vikenda i tropske temperature. U ovom periodu jutarnje će biti ujednačene i neće prelaziti 20 stepeni, a maksimalne dnevne kretaće se od 32 sutra i u petak, do 36 za dane vikenda i u ponedeljak.

Biometeorološka situacija može imati nepovolјan uticaj na srčane bolesnike i osobe sa osetlјivim nervnim sistemom. Od meteoropatskih reakcija moguće su malaksalost i razdražlјivost.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.