Vremenska i bioprognoza, 3.9.2019.

VIDEO K9: Treći septembarski dan doneo nam je osveženje sa kišom i pojačanim vetrom u Novom Sadu. Sutra će, kažu meteorolozi biti vedrije, a do kraja nedelje i toplije vreme.

110

U Novom Sadu danas oblačno vreme praćeno mestimičnom kišom. Jutarnja temperatura iznosila je 18 stepeni, a najviša dnevna do 23. Duva pojačan severni vetar povremeno brzinom do 8 m/s. Vazdušni pritisak je povišen, 1017 mbar.

Sutra u našem gradu pretežno sunčano i suvo. Ujutru će živa u termometru pokazivati 14, a tokom dana popeće se do 24. stepena. Severac će oslabiti do umerenih 6 m/s, dok će vazdušni pritisak i dalje biti povišen, 1018 mbar.

Narednih pet dana u Novom Sadu imaćemo promenljive vremenske prilike. Do petka će biti pretežno sunčano i suvo sa temperaturama i do 28 stepeni. Tokom vikenda promenljivo oblačno, sa mestimičnim pljuskovima u subotu i padom temperature u nedelju, koja će sa 20 stepeni biti najhladniji dan u ovom periodu. Jutarnje temperature biće uglavnom u granicama proseka za početak septembra u našem gradu, u intervalu od 13 do 16 stepeni

Očekivane biometeorološke prilike mogu relativno nepovolјno uticati na hroničnično obolele. Oprez se savetuje astmatičarima i osobama sa povišenim krvnim pritiskom. Reumatski bolovi i nesanica se mogu javiti kod osetlјivih osoba.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.