Vremenska i bioprognoza, 3.12.2019.

VIDEO K9: Danas, kao i sutra, promenljivo oblačno vreme u Novom Sadu. Nepovoljne biometeorološke prilike, u koje spada i povišen vazdušni pritisak, loše utiču na većinu hroničnih bolesnika, javljaju iz RHMZ-a.

70

U Novom Sadu danas promenljivo oblačno. Jutarnja temperatura iznosila je 0, tokom dana do 4 stepena. Duva umeren severozapadni vetar brzinom do 5 m/s. Vazdušni pritisak je povišen, 1025 mbar.

Promenljivo oblačno vreme i sutra u našem gradu. Temperature vazduha kretaće se od jutarnjih -3 do maksimlanih 3 stepena tokom dana. Duvaće povetarac sa severoistoka brzinom do 2 m/s. Vazdušni pritisak biće povišen, 1030 mbar.

Nakon promenljive oblačnosti u sredu, tokom četvrtka i petka na području Novog Sada biće pojačane magle, dok za subotu meteorolozi najavljuju kišu. Više sunčanih intervala očekuje se drugog dana vikenda. Jutarnje temperature u ovom periodu kretaće se od -4 do 4 stepena, a najviše dnevne od 1 stepen u sredu pa do 11, koliko će biti izmereno u nedelju.

Zadržava se period sa nepovolјnim uticajem biometeoroloških prilika na većinu hronično obolelih. Osobama sa cerebrovaskularnim tegobama i astmatičarima se savetuje naročit oprez. Od meteoropatskih reakcija mogući su razdražlјivost, pospanost i bolovi u kostima i zglobovima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.