Vremenska i bioprognoza, 28.10.2019.

VIDEO K9: Današnji pretežno sunčan dan u Novom Sadu obeležiće kraj Miholjskog leta, jer nas od sutra očekuuje promena vremena i hladniji dani.

91

U Novom Sadu danas pretežno sunčano vreme. Jutarnja temperatura iznosila je 9 stepeni, maksimalna dnevna 20. Duva slab severozapadni vetar brzinom do 3 m/s. Vazdušni pritisak je povišen, 1015 mbar.

Sutra će u našem gradu biti oblačno uz mestimičnu kišu. Jutarnja temperatura iznosiće 9 stepeni, tokom dana do 14. Duvaće umeren severac brzinom do 5 m/s. Vazdušni pritisak i dalje povišen, 1016 mbar.

Poslednji oktobarski utorak, nakon produženog leta koje smo imali u prethodnom periodu, doneće kišu i zahlađenje u Novom Sadu. U srede će biti i sunčanih intervala tokom dana, ali će temperature vazduha biti i ispod proseka za ovo doba godine. Jutarnje od srede neće prelaziti 5 stepeni, dok će tokom dana biti u intervalu od 9 u četvrtak do 14 koliko će biti izmereno sutra i u subotu.

Biometeorološke prilike mogu usloviti uobičajene tegobe kod većine hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje osobama sa srčanim, respiratornim i reumatskim problemima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu nervoze, glavobolјe i bolova u mišićima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.