Vremenska i bioprognoza, 26.7.2019.

VIDEO K9: U Novom Sadu danas pretežno sunčano i toplo. Predstojeći vikend biće sparan, a očekuju nas i povremeni pljuskovi sa grmljavinom.

126

U našem gradu danas pretežno sunčano i toplo. Jutarnja temperatura iznosila je 21, tokom dana 34 stepena. Slab severozapadni vetar duva brzinom do 1 m/s. Vazdušni pritisak je iznad normale i iznosi 1011 mbar.

Sutra u Novom Sadu promenljivo oblačno sa mestimičnim pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temeperatura biće 20 stepeni, najviša dnevna do 32. Duvaće slab zapadni vetar brzinom do 4 m/s. Vazdušni pritisak malo povišen, 1005 mbar.

Narednih 5 dana u Novom Sadu imaćemo nestabilne vremenske prilike, smenu sunca i oblaka uz povremene pljuskove sa grmljavinom. U sredu bez padavina. Temperature vazduha, međutim, kretaće se i dalje oko 30 stepeni u najtoplijem delu dana. Tako će najsvežije biti u utorak, 29, a najtoplije tokom vikenda, 32 stepena.

Biometeorološka situacija pred očekivanu promenu vremena može uzrokovati tegobe kod svih hroničnih bolesnika. Mogući su glavobolјa, promenlјivo raspoloženje i bolovi u mišićima. Neophodna je dodatna pažnja u saobraćaju kao i adekvatna zaštita od UV zračenja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.