Vremenska i bioprognoza, 2.9.2019.

VIDEO K9: Sunčano i toplo danas u našem gradu. Za sutra nam meteorolozi najavljuju osetno hladnije i vetrovito vreme.

114

Prvi septembarski radni dan u Novom Sadu pretežno sunčan i topao. Jutarnja temperatura iznosila je 16 stepeni, tokom dana do 33. Duva umeren jugoistočni vetar brzinom do 5 m/s. Vazdušni pritisak je povišen, 1012 mbar.

Sutra u našem gradu zahlađenje, promenljivo oblačno vreme praćeno jakim severnim vetrom brzine 9 m/s i osetnim padom temperatrure. Jutarnja će iznositi 16, a najviša dnevna do 26 stepeni. Vazdušni pritisak biće i dalje povišen, 1017 mbar.

Narednih pet dana u Novom Sadu biće malo do umereno oblačno vreme, sa uslovima za kišu u petak. Biće svežije u odnosu na prethodne dane, ali i dalje relativno toplo s obzirom na doba godine. Jutarnje temperatrure u ovom periodu biće u postepenom padu od 16 do 13 stepeni, a najviše dnevne između 25 u subotu i 29 stepeni koliko će biti izmereno u četvrtak.

Usled očekivane biometeorološke situacije naročit oprez se preporučuje kardiovaskularnim bolesnicima. Meteoropatske reakcije mogu biti izražene u vidu promenlјivog raspoloženja i glavobolјe.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.