Vremenska i bioprognoza, 16.9.2019.

VIDEO K9: Danas i sutra u Novom Sadu pretežno vedro i toplo vreme, a od srede nam meteorolozi najavljuju naoblačenje i osetano zahlađenje.

79

U našem gradu danas pretežno sunčano. Jutarnja temperatura iznosila je 16 stepeni, najviša dnevna do 29 stepeni. Duva slab vetar sa zapada brzinom do 3 m/s. Vazdušni pritisak je povišen, 1018 mbar.

Sutra u Novom Sadu malo i umereno oblačno. Ujutru će biti izmereno 14 stepeni, a tokom dana maksimalnih 27. Duvaće umeren severozapadni vetar brzinom do 6 m/s. Vazdušni pritisak biće i dalje povišen, 1013 mbar.

Narednih pet dana u našem gradu promenljivo vreme uz osetan pad temeperature vazduha. Mala do umerena oblačnost u utorak razviće se u oblačno vreme sa padavinama i zahlađenjem u sredu. U četvrtak ćemo imati promenljivo oblačno i suvo vreme, a od petka pretežno sunčano, ali i dalje sveže. Jutarnje temperature u ovom periodu kretaće se od 7 do 14 stepeni, a maksimalne dnevne biće u padu od 27 u utorak do 17 stepeni u subotu.

Biometeorološka situacija može imati relativno povolјan uticaj na hronično obolele i osetlјive osobe. Izvesne tegobe su moguće kod cerebrovaskularnih bolesnika, naročito u jutarnjim časovima. Bolovi u mišićima i problemi sa snom su moguće meteoropatske reakcije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.