Vremenska i bioprognoza, 13.11.2019.

VIDEO K9: Umereno oblačno i vetrovito danas u Novom Sadu. Prestanak košave meteorolozi nam najavljuju za sutra.

102

Danas u Novom Sadu malo i umereno oblačno vreme. Jutarnja temperatura iznosila je 10 stepeni, maksimalna dnevna 19. Udari košave dostižu brzinu i do 12 m/s. Vazdušni pritisak je malo povišen, 998 mbar.

I sutra će u našem gradu biti malo i umereno oblačno. Ujutru će temperatura iznositi 8 stepeni, tokom dana do 16. Duvaće slab istočni vetar brzinom do 3 m/s. Vazdušni pritisak povišen, 1011 mbar.

U narednih pet dana na području Novog Sada očekuje se umereno oblačno do pretežno sunčano i suvo vreme. Temperature vazduha biće iznad proseka za ovo doba godine, a košavski vetar možemo ponovo očekivati krajem sedmice. Jutarnje temperature u ovom periodu neće prelaziti 9. stepen Celzijusove skale, dok će maksimalne dnevne biti u rasponu od 16 stepeni sutra, do 21 stepen u subotu.

Očekuje se relativno nepovolјna biometeorološka situacija za većinu hroničnih bolesnika. Poseban oprez se savetuje srčanim bolesnicima i astmatičarima, kao i nervno labilnim osobama. Bolovi u mišićima i glavobolјa su mogući kao meteoropatske reakcije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.