Vremenska i bioprognoza, 12.8.2019.

VIDEO K9: U Novom Sadu danas sunčano i veoma toplo vreme. Od sutra živa u termometru polako počinje da se spušta, pa će u narednih pet dana temperatura vazduha biti i za 10 stepeni niža u odnosu na danas.

121

U Novom Sadu danas sunčano i veoma toplo. Jutarnja temperatura iznosila je 20 stepeni, tokom dana do 37. Duva jugoistočni vetar, umerene jačine, brzinom do 5 m/s. Vazdušni pritisak je povišen, 1014 mbar.

Sutra u našem gradu pretežno sunčano. Jutarnja temperatura biće 20, najviša dnevna do 34 stepeni. Duvaće povetarac sa jugoistoka brzinom do 1 m/s. Vazdušni pritisak biće i dalje povišen, 1011 mbar.

Narednih 5 dana u Novom Sadu biće pretežno sunčano, izuzev u sredu kada će biti uslova za poslepodnevne pljuskove. Ovo osveženje doneće od srede i osetan pad temperature vazduha, koji će potrajati do kraja ovog perioda. Jutarnje temperature kretaće se između 15 i 22 stepena, a maksimalne dnevne od 25 u sredu, do 34 koliko nas očekuje sutra.

Biometeorološke prilike uticaće nepovolјno na većinu hronično obolelih, a naročito na kardiovaskularne bolesnike. Osećaj umora, glavobolјa i pad koncentracije su moguće meteoropatske reakcije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.