VREMENSKA I AGROPROGNOZA ZA 7.11.2013.

(VIDEO K9) U četvrtak za koji stepen toplije vreme. Očekivana jutarnja temperatura 9, maksimalna dnevna 16 stepeni. Vetar i dalje slab jugozapadnog pravca. Slabo do umereno oblačno, ali suvo uz snižen pritisak.

625

 

U petak više sunca i više temperature. Očekivana jutranja 9 stepeni, a tokom dana živa u termometru će porasti za deset podeoka i dostići maksimalnih 19 stepeni. Duvaće i dalje slab jugozapadni vetar, a vazdušni pritisak i dalje ispod granice normalnog.

 Jesen je za ratare vreme kada su radovi u polju veoma intenzivni. U institutu za ratarstvo i povrtarstvo kažu da se trenutno ubiru jari usevi i obavlja se setva pšenicu, koju treba završiti do kraja oktobra. Takođe u Insititu kažu da je vlažnost zemljišta relativno dobra, te da nema potreba za dodatnim valjanjem pšenice. Stručnjaci kažu da je ovo dobra agrotehnička mera, ali ne i ove godine, s obzirom da bi u ovom slučaju proizvela manjak prinosa u narednoj godini.

 U toku je u vađenje šećerne repe, a u Institutu kažu da treba završiti vađenje pre kiše.

 U narednih pet dana promenljivo vreme sa temperaturama nižim do 20 stepeni. Prema prognozama meteorologa do subote će se zadržati suvo vreme sa prolaznim naoblačenjima. Pogoršanje vremenskih prilika u nedelju, za kada meteorolozi najavljuju veće količine kiše, a od ponedeljka nas očekuje pravo jesenje vreme sa temperaturama do 10 stepeni. Jutarnje temperature u narednim danima od 7 do 11, najviše dnevne od 10 koliko nas očekuje u ponedeljak do 20 stepeni koliko meteorolozi najvljuju za subotu.

 U četvrtak nas očekuje poboljšanje biometeoroloških prilika, što će doprineti smanjenju tegoba kod većine hroničnih bolesnika. Izvesan oprez savetuje se u jutarnjim satima naročito astmatičarima i srčanim bolesnicima. Kod meteoropata se mogu javiti promenljivo raspoloženje i glavobolja.  

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.