VREMENSKA I AGROPROGNOZA 26.09.2013

579

(VIDEO K9) Danas je najtopliji dan u ovoj sedmici. Jutros je izmereno 15, a do kraja dana očekuje nas maksimalnih 26 stepeni Celzijusove skale. Ipak, treba se obući malo toplije, jer duva nešto jači vetar, promenljivog pravca.

U večernjim satima moguć rast vlažnosti vazduha, što bi uz nizak vazdušni pritisak moglo usloviti naoblačenje i nešto slabiju kišu.

A sutra nagla promena vremenskih prilika. Dok je danas najtopliji dan, sutra će biti najhladniji dan u ovoj sedmici. Očekivana jutarnja 14, najviša dnevna tek 17stepeni. Naoblečenje koje bi trebalo da večeras stigne, zadržaće se i sutra. Kiša je moguća u popodnevnim satima. Vetar će biti nešto slabiji, a vazdušni pritisak i dalje nizak.

[quote_box_center]U Institutu za ratarstvo i povrtarstvo kažu da se ovih dana vrši setva krmnog bilja, između ostalog i stočnog kelja, koji je veoma popularan među proizvođačima.[/quote_box_center]

U narednim danima stiže nam pravo jesenje vreme. Kišovito, tmurno i prohladno. Već sutra nagli pad temperature, a dalji pad očekuje se i u narednim danima. U petak uveče moguća slaba kiša, u subotu oblačno i suvo, a od ponedeljka nam stižu prave jesenje kiše. Jutarnje temperature u narednih pet dana od 10 do 14, najviše dnevne od 13 koliko nas očekuje u ponedeljak, do 19 koliko meteorolozi predviđaju za subotu.

[quote_box_center]I današnje vremenske prilike imaju relativno povoljan uticaj na većinu hroničnih bolesnika, a izvesan oprez se savetuje osobama sa kardiovaskularnim i respiratornim bolestima. Bolovi u mišićima, glavobolja i promenljivo raspoloženje su moguće meteoropatske reakcije. Preporučuje se adekvatno odevanje, kao i smanjenje fizičkih napora. [/quote_box_center] 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.